BrownieKladdkaka med hallonTopping

Årets Födelsedegstårta!
Den blev mycket godare än vad jag hade trott!
Dekorera med hallon, choklad och florsocker så att den blir sådär ännu sockersötare!

©Copyright Fanny, fannyskakburk.blogg.se


DU BEHÖVER:
Chokladbotten:
* 150 g smör
* 150 g mörk choklad
* 2 dl socker
* 1 dl vetemjöl
* 2 tsk vaniljsocker
* 3 ägg

Hallontopping:

* 400 g frysta hallon
* 500 g mascarpone
* 2 dl florsocker

Dekoration:
* 100 g mörk choklad
* färska hallon
* florsocker

GÖR SÅHÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, låt den smälta under omrörning. Banda de torra ingredienserna och häll på smörblandningen. Tillsätt ägg och rör till en slät smet. 

2. Smöra och bröa en springform med 24 cm i diameter och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda mitt i ugnen i 25– 30 min. Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.

3. Tina hallonen försiktigt och mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ner i mascarponen och rör till en slät crème. Bred ut toppingen lite slarvigt över chokladbotten och frys in.

4. Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad på svag värme. Täck en bricka eller plåt med bakplåtspapper. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa chokladen i slarviga galler på bakplåtspappret. Ställ in i frysen och låt stelna. Lossa försiktigt de frysta gallerna från pappret. 

5. Ta ut tårtan 1 timma innan servering och dekorera med chokladgaller, färska hallon och pudra över florsocker.


Lycka till!<3 Kraaaam Fanny

Kommentarer
Emmy

Vilken fin tårta!

2010-07-11 @ 22:54:13
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Risan

Älskar din blogg! Du gör såå himla fina grejer!

Trode först att du var 20 typ, men sen såg jag att du bara var 13! Skit duktigt!

2010-07-16 @ 12:27:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback