Nu är jag äntligen helt klar med min designe!

Har bara en sak kvar... ;)
Nå, vad tycker ni då???



Klassisk Kladdkaka

Ni vet att jag sa precis i början av sommar att jag skulle producera film, och ja, här är den..dock lite försenad menmen, bakom kameran har vi min trogna vän och kusin Nicolina! {Länk}
Klippet där kakan sätts in i ugnen försvann, men ni får väll läsa här nere istället! ;)
Det blev en välldigt liten bild! xD


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt svalna.

3. Vispa äggen och sockret så det blir pösigt.

4. Häll i smöret och vispa.

5. Mät i en liten skål upp vetemjöl, vaniljsocker och kakao och rör om med en sked. Rör sedan ner i smeten. 

6. Smöra och bröa en form och häll i smeten.
7. Sätt in i ugnen i ca 19 min. Stick en kniv i kakan och kolla, kniven ska vara lite kladdig, om du inte tycker det är goare med en lite fastare kaka.

8. Ta ut och låt svalna.
Lycka till!

I Bokhyllan: Cupcakes - Cheryl Lindström

 

 

 

Den här boken har andvänts flitigt under det halvåret den har stått i min hylla! Det finns många fina, och otroligt goda, recept på en massa olika cupcakes i prinsip alla former!

Här kommer några av mina favorit cupcakes från boken!

Boken kan du köpa här! {Länk}



Snabbtårta

En otroligt snabb, enkel och billig tårta, men framförallt extremt god!
Och vill man lyxa till den så kan man ju göra marängen själv {Marängbotten},
det tar ju såklart lite längre tid, men blir väl kanske lite goare...?
* en marängbotten
* 2 dl vispgrädde
* ca 50 g mjölkchoklad
1. Vispa grädden, och lägg i hackad mjölkchoklad.
2. Smeta ut chokladgrädden på marängbotten, pynta me några bitar choklad.
Jaa, så lätt var det!
Good luck!

Jag har också hemlisar...!


Kitchen Aid



Själv gillar jag nog bäst den gräddvita eller den turkosa,
fast det rosa kittet är oxå välldigt gulligt!!


Kraaamar Fanny<33



Mina Muffinsmaränger

Jag tänkte att efter tårtan igår så blev det ju över 4 äggvitor och vad passar då inte bättre än att göra maräng på dom?! Så här kommer mitt egna recept på just MARÄNGER!

©COPYRIGHT FANNY, FANNYSKAKBURK.BLOGG.SE


* 4 äggvitor
* ca 8 dl socker
* saft från en halv citron


1. Sätt ugnen på 120 grader.

2.
Vispa sockret och äggvitorna i en torr och ren bunke, inte en plastbunke.

3. När smeten är så hård att du kan hålla skålen över huvudet så är den klar. Pressa nu i en halv citron.

4. Placera ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt, en vanlig plåt går också bra.

5. Andvänd två skedar för att klicka ut smet i formarna, fyll dom så stora du vill att dom ska vara.

6. Grädda mitt i ugnen i ca en timme för sega maränger och ca 50 min för mummsmumms maränger.

7. Låt marängerna svalna och sen är det serverings dax!


Lycka till! Kraaamar Fanny<33



Årets skörd: Tomater

Har precis varit i växthuset och plockat årets första tomater!
Själv gillar jag inte tomater, men jag är ju så snäll som odlar åt resten av familjen!
 
Kraaaaamar Fanny<33

Vit chokladmoussetårta

En otroligt god och fräsch moussetårta med en mandelmassamotten.
Passar alla åldrar och speciellt choklad-älskare!
Botten:
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Mousse:
3 dl Arla Ko vispgrädde*
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör, t ex cointreau


Dekorera med:
100 g choklad
eller
6 passionsfrukter
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao.
3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
4. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen.
5. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
6. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
7. Rör ner likören och sist grädden.
8. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim.
9. Smält chokladen i ett vattenbad. Häll i chokladen i en sprits och spritsa ut chokladen på ett bakplåtspapper i olika mönster och former, tänk på att inte göra för tunnt för du går dom lätt sönder när du tar loss dom från pappret, ställ in i frysen tills chokalden har stelnat.
10. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.
11. Dekorera tårtan med chokladen, eller med passionsfrukterna.
Lycka till! Kraaamar Bak-Fanny!




Grattis till Världens bästa Mamma!

Idag grattar vi Mammsen som fyller år!
Och jag bakade en otroligt god tårta till henne.
Receptet kommer här uppe!



Chocolate chip cookies






* Knappt 5 vetemjöl
* 1/2 tsk bikarbonat
* 1/2 tsk salt
* 150 g smör
* 2 1/2 dl farinsocker 
* 1/4 dl socker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 ägg
* 50 g ljus choklad
* 50 g vit choklad
* ca 1 dl kokosflingor


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.

3. Rör ihop smält smör, farinsocker och socker i en annan skål. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
Tillsätt mjölblandningen och rör ihop, rör inte för länge.

4. Blanda i den hackade chokladen och kokosen.

5. Lägg kakdegen i små högar på plåt med bakplåtspapper (någon deciliter deg per hög). Det bör få plats sex kakor per plåt, sprid ut dem ordentligt.

6. Grädda sedan kakorna i ca 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna några minuter och förflytta dem sedan till ugnsgaller.


                                                                Lycka till Kraaaamar Fanny! <333




Jag är med och tävlar!

Hos Jessica kan du oxå vinna en personlig kalender!  Här har ni henne! {Länk}
Kalendern kommer från PersonligAlmanacka.se !

Fick nyss en kommentar...

...av en tjej som tyckte att:
Okej, jag har en ny favoritblogg.. fan va underbar du är som ger mig massa nya recept, trots att du gör mig fetare! Men du, kan du inte betygsätta allt du gör och skriva lite plus och minus om det, så man vet vad man ska prova? :D
Så nu ska jag sätta in en liten svårighetgradsmärke efter varje recept!
Och sen får ni som gjort receptet oxå betygsätta, låter det bra eller?!

In my dreams...!

Klicka för att se nästa bild
Klicka för att se nästa bild
Klicka för att se nästa bild

Finns att köpa hos Roligaprylar.se!





Kokostoppsmuffins med choklad

* 50 g smör
* 2 st ekologiska ägg
* 1 dl socker
* 5.5 dl kokosflingor
* 1 st lime, rivet skal
* 100 g choklad




Kakburken är en gammal smörgåsburk från min morfars mamma, tror jag...!

Lycka till! Kraaaamar Bak-Fanny