KLADDKAKA

Här kommer det efterlängtade receptet!


Du behöver:
* 100 g Smör
* 2 Ägg
* 2 dl Socker
* 1 dl Vetemjöl
* 3/4 dl Kakao
* 1 tsk Vaniljsocker

Gör såhär:

1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Smörj och bröa en form, helst med löstagbar botten.
4. Vispa äggen och sockret så det blir pösigt.
5. Häll i smöret och vispa.
6. Mät i en liten skål upp vetemjöl, vaniljsocker och kakao och rör om med en gaffel. Rör sedan ner i smeten.
7. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 min, kolla sedan med en kniv om den är klar. Det ska vara lite kladdigt på kinven, men inte för mycket.



Nu är den klar att serveras! Pudra den med lite florsocker så blir den extra socker söt! Servera med grädde och lite bär, eller ät den bara som den är! :P
Själv tycker jag att den är godast dagen efter när den har stått i kylen under natten. :D

Lycka till! ♥

Kramar Fanny!<33



IN ENGLISH

YOU NEED:
  • * 1/2 cup all-purpose flour
  • * 1/4 cup unsweetened cocoa powder
  • * 1 pinch salt
  • * 2 eggs
  • * 1 1/3 cups white sugar
  • * 1 tablespoon vanilla extract
  • * 1/2 cup butter, melted

DIRECTIONS:
1. Preheat oven to 300 degrees F (150 degrees C). Lightly grease an 8-inch pie plate.

2. Sift together the flour, cocoa powder, and salt; set aside. Stir the eggs into the sugar until smooth.

3. Add the flour mixture, and stir just until combined. Pour in the vanilla extract and butter; stir until well combined. Pour into prepared pie plate.

4. Bake on the lower rack of the preheated oven for about 20 minutes, or until the center has slightly set. Allow cake to cool for 1 hour in the pie plate. Serve warm, or refrigerate overnight and serve cold.
Serve with wipped cream and fruit, or eat it just as it is! I prefer when its been in the fridge over the nigth! ;)

Good luck!

LOVE Fanny! <33




MIDSOMMARTÅRTAN

ÅRETS, väldigt enkla, MIDSOMMARTÅRTA!

tårta med vitchokladgrädde och jordgubba

DU BEHÖVER:
* En sockerkaksbotten
* 200g vit choklad
* 5 dl grädde
* marsán sås, till ca 4 personer
* hallonsylt
* 2 liter jordgubbar, till topping.
GÖR SÅHÄR:
1. Ta isär sockerkaks delarna och smeta på hallonsylt på det understa lagret.
Lägg på nästa lager och smeta på marsarsåsen.
2. Lägg på topplagret.

3. Smält 150g av den vita chokladen i ett vattenbad. Vispa grädden och häl i lite av den smälta chokladen, rör om.
Häll sen i resten av chokladen.

4. Bred ut chokladgrädden på tårtan.
5. Snoppa jordgubbarna och dela i halvor, eller hela om man vill det. För att få såna rosor som jag har gjort så sick-sackar du med en kniv rakt igenom jordgubben.
LYCKA TILL!<3 KRAMAR Fanny! ;)



Here she comes, and here she goes....

Nu är jag tillbaka från min spanien resa! Men nu ska jag istället iväg och fira midsommar hos mormor och morfar så lär inte höra av mig på ännu en vecka.... Men jag lovar att jag har med mig minst en helt ny midsommar tårta hem!
Slänger in ett recept på sockerkaka också, eftersom det är många som önskat det!

©Copyright Fanny, fannyskakburk.blogg.se

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER! ♥









Sockerkaka

En klassisk, enkel och snabb sockerkaka som passar alla åldrar!

DU BEHÖVER

  • 2 dl socker
  • 2 stora ägg
  • 50 gram smör eller margarin
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • Smaka upp med:
  • 2 tsk vaniljsocker eller
  • rivet skal av en citron, lime eller apelsin
  • GÖR SÅHÄR

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 

    2. Smörj och bröa en sockerkaksform. 

    3. Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand.



    4.
    Smält smör eller margarin tillsätt mjölken.



    5.
    Häll smör och mjölkblandningen i äggblandningen. Rör om. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda väl till en jämn sockerkakssmet.



    6.
    Häll sockekakssmeten i sockerkaksformen.



    7.
    Grädda sockerkakan i cirka 30 minuter. Sockerkaksformar med hål i mitten bakar snabbare än tex en rund springform med löstagbar kant som kan behöva upp till 40 minuters baktid.



    8.
    Provstick - kakan ska ej vara kladdig i mitten (om du inte gillar det förstås).



    9.
    Låt svalna något och stjälp sedan upp sockerkakan så blir den frasig i kanterna.



    GLAD MIDSOMMAR!  KRAMAR Fanny





    Sommarsommarsommar

    Nu drar jag iväg till Spanien så jag kommer inte kunna skriva på en vecka, så jag ger er en liten sommar hälsning! Ses när jag kommer tillbaks, och då är det ju midsommar oxå så då kommer tårtan som jag vet många har väntat på! :) KRAMAR <33 Fanny

    ©Copyright Fanny, fannyskakburk.blogg.se

    Lite sommar insperation!

    Kokostoppar

    Kokostoppar
    Knepet för höga, fina kokostoppar är att man inte ska vispa utan bara röra om och att låta smeten stå så kokosen sväller. Lycka till!
    DU BEHÖVER

    * 50 g smör
    * 2 st ekologiska ägg
    * 1 dl socker
    * 5.5 dl kokosflingor
    * 1 st lime, rivet skal



    GÖR SÅHÄR

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

     

    2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.


    3. Låt smeten vila i 10 minuter.


    4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.


    5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.


    6. Låt kokostopparna stelna i kylen.

     

     


    LYCKA TILL! Kramar Fanny <3




    Sommrig Jordgubbstårta

    Nu ska jag visa er hur man gör världens godaste tårta.   Kladdkakebotten Med Ett Jordjobbsmousse På Toppen, det är väll toppen? ;P

    Du behöver:

    * 110 g smör
    * 2 1/4 dl socker
    * 1 msk sirap
    * 2 ägg
    * 1 ½ dl vetemjöl
    * ½ tsk salt
    * 1 ½
    * 1 dl kakao
    * 2 dubbeldaim (ca 55 g)
    * Smör och ströbröd till formen

    Fyllning:

    * 5 gelatinblad
    * ½ + 1 liter jordgubbar
    * 3 äggulor
    * 2 dl florsocker
    * 6 dl vispgrädde

    Gör såhär:

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
    2. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
    Hacka daimen grovt, tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten bre ut smeten i en bröad form.
    3. Grädda i ugnen i 20 min. Låt svalna.
    4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
    5. Mixa ½ liter jordgubbar i en mixer/stavmixer till en slät puré.
    6. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden till en lös konsistens.
    7. Värm ½ dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Häll ner gelatinblandningen i resten av jordgubbspurén.
    8. Blanda försiktigt ner äggblandningen i jordgubbspurén och sedan grädden till en slät smet.
    Häll smeten över chokladbotten.
    9.  Ställ minst 4 timmar i frys eller kyl. Tina i 4 timmar innnan du serverar.
    10. Toppa tårtan med 1 liter jordgubbar!








    ©Copyright Fanny, fannyskakburk.blogg.se


    Den här tårtan gjorde jag när jag fyllde 12, det blev en höjdare! 

    LYCKA TILL! <3
    KRAMAR Fanny

    Komentera gärna mina recept som du gjort! :D





    Hallonglasspaj


    Här kommer en god och sommrig paj som passar alla åldrar.

    Ingredienser

    Pajskalet
    15 smulade digestivekex
    125 g smält smör eller margarin
    1/2 dl Dansukker Vit Sirap

    Fyllningen
    1/2 l hallon                                        
    1 dl outspädd hallonsaft
    1 dl Dansukker Florsocker
    3 äggulor
    1 burk kesella
    2 dl vispgrädde

    Garnering
    1/2 l hallon
    citronmeliss


    1. Blanda kexsmulorna, sirapen och det smälta matfettet. Tryck ut degen i en pajform.

    2. Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt.

    3. Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten.

    4. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar.

    5. Ta ut hallonpajen ca 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad.

    Filmtajm!

    Nu har jag spelat in mitt, inte fullt så seriösta, första egna lilla bak-program till er läsare. Just nu håller vi på att redigera den lite så om ni håller ut kanske nån dag eller två till så lovar jag att det kommer!
    KRAMAR Fanny <3