Matbloggspiriset!

Nu är det dax för Matbloggspriset 2010! Ungefär som Blog Awards, fast för matbloggar!

Om ni vill nominera mig eller eran favoritmatblogg så gör ni såhär:

Gå in på Matbloggspriset.se, klicka på "kontakt" och skicka en nominering med en länk till mig!

Om ni vill nominera er själva då? Jo då gör ni likadant fast att ni skriver om er själva istället! ^^

Lycka till, och hoppas att alla håller tummarna för lilla MIG!




Rent mjöl i påsen


Canon eos 550D + Canon EF 50mm f. 1,4 II


Igår ägnade jag dan åt att bli fotad av min älskade kusin, baka scones åt mina älskade kusiner, och sedan avsluta dan  med att kolla på film med varsin milkshake i handen, med min älskade kusin. Kan dan bli bättre? Att ta hand om min familj är något av det bästa jag vet!
Och ikväll ska jag baka äppelpaj på min fasters, jag skulle kunna tro 500, äpplen till farmor som ska ha en liten middagsbjudning! Så håll ögonen öpnna!

Scones







Nu när hösten börjar komma och man sitter innomhus med tända ljus så finns det ju inget bättre än nybakta scones och en kopp varmt te! Här har ni receptet!

ca 12 st
* 5 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 0.5 tsk salt
* 1 msk socker
* 50 g smör
* 2 dl mjölk eller naturell yoghurt



1. Ta ut smöret ur kylskåpet så att det blir lite mjukt.

2. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i mindre bitar och lägg i bunken.

4. Häll i yoghurt och rör snabbt ihop till en deg.

5. Mjöla händerna, rulla degen till ca 10 cm bollar, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut lite.

6. Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 10 min, tills dom fått lite färg.
Ät scones medan de fortfarande är varma med marmelad och färskost!




Finalisterna!

1. REBECKA


2. NICOLINA


3. BEATA


4. ANNA


5. OLIVIA


6. LINNEA

GRATTIS ALLA FINALISTER!

Jaa, så nu är det bara till att ragga röster! Vinnaren presenteras på måndag!
(klicka på bilderna för att komma till bloggarna)

Du FÅR rösta på dej själv, men bara en gång per person! ;) Annars blir det ju lite flummigt!




Du kan vara med!


Kladdkakeracet

I år är det chokladfestival den 15-17 oktober på Nordiska Muséet, och gissa vart jag är just den 15-17 oktober?

Jo då ska jag iväg till gotland med gymnastiklaget och tävla! Roligt i och för sig, men jag missar ju all god choklad!

Och inte nog med det! Utan i år är det ett så kallat "kladdkakerace" där tre finalister ska stå på scenen på chokladfestivalen och baka en kladdkaka inför både publik och jury, det kan ju inte jag anmäla mig till!

Men det kan ju ni som har tid att gå dit, så anmäl er till tävlingen här---> {Länk}

Här kommer ni till chokladfestivalens sida---> {Länk}

Good Luck! ♥


 

 



Dill och ost bröd






RECEPTET KOMMER LITE SENARE! :D


Det bästa med hösten.....

* 1 kopp mjölk
* 1,5 msk socker
* 1,5 msk kakao
1. Mät upp mjölk i en kopp så mycket choklad du vill ha.
2. Värm upp mjölken i en kastrull och häll sedan i sockret och kakaon. Vispa hela tiden så det inte bränns i botten.
3. Häll upp i koppen igen och drick!

Veckans Blogg!- Finalisterna utagna

Lämna en komentar att du är med så väljer jag fram 6 finalister på fredag som ni får rösta fram en vinnare utav!

Ett litet pluss är om ni länkar mig oxå, större chans att vinna då ;)

Good luck! <33


Jag är btw med och tävlar här--> Maria


Vad tycker DU?

Nu vill jag veta vad ni tycker om bloggen!
Kommentera och skriv vad ni tycker är bra/dåligt vad jag kanske skulle skriva mer/mindre om, lite om designen?!


SÄG VAD DU TYCKER!

 


Vit chokladmousse med mandelbotten

Idag gjorde jag en liten favorit i repris, fast som portionsformar.
Dom blev otroligt goda och precis lagom mycket efer en trerätters middag!
Och du kan ju alltid skippa cointrouen om du vill.



för 6 st mousse

Botten:
300 g mandelmassa
* 2 ägg
* 2 msk kakao

Mousse:
* 3 dl Arla Ko vispgrädde
* 200 g vit choklad
* 2 äggulor
* 2 msk citruslikör, t ex cointreau




1. Sätt ugnen på 175°.
2. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao.

3. Häll smeten i formar, ca 10 cm diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 10 min.

4. Låt kakorna kallna.

Mousse:
1. Vispa grädden.

2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.

3. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.

4. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakorna i formarna. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim.

5. Dekorera med en passionsfruktshalva.
Låt tårtan stå framme ca 10-15 min före serveringen.





Cupcakes med rosa frosting

©COPYRIGHT FANNY, FANNYSKAKBURK.BLOGG.SE



100 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl ekologisk mjölk 3%
1 1 st citron, skalet
1.5 msk honung
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt


1. Grundrecept:


2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.


3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.


4. Rör ner smält smör, mjölk, rivet citronskal och honungen.


5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.


6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.


7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.


8. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)


Tips! Sätt formarna i en muffinsplåt, det gör alltid jag, då får man höga fina toppiga muffins! Annars riskerar man att paprett blir mjukt och allt flyter ut.

 


Nu var det längesen!

Ojojoj, nu var det riktigt längesen jag skrev nåt! Kanske beror på att jag inte har bakat nåt! Har haft helt fullt upp med skolan och sånt! Men i kväll kommer no gnåt ska i se :D

Hoppas ni håller ut! Men jag slänger in en bild på nya datan som jag bloggar ifrån nu!






Taco-kväll - Guacamole recept

Mina egenodlade tomater, synd bara att jag inte gillar tomater!
En super god och jätte enkel guacamole, gott som både chipsdipp och i tacobrödet!

Guacamole:

* ca 4 dl grekisk yoghurt
* 2 avocados
* några msk sweetchilli sås, beroende på hur stark du vill ha den
* lite peppar och salt
1. Blanda yoghurten med avocadosarna, mosa avocadobitarna.
2. Blanda i sweetchillisåsen, salt  och peppar.
3. Klart för att servera!!

MiniCupcakes

©COPYRIGHT FANNY, FANNYSKAKBURK.BLOGG.SE

* 100 g smör
* 2 st ekologiska ägg
* 1.5 dl strösocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 dl ekologisk mjölk 3%
* 1 st citron, skalet och saften
* 4 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 1 nypa salt

CREEM CHEESE FROSTING:
* 60 g mjukt smör
* 5 dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 1 msk färskpressad citron, saften
* 100 g Philadelphiaost
* Några droppar valfri karamellfärg

1. Grundrecept:


2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.


3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.


4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.


5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.


6. Placera ut pappersformar på en plåt, och fyll formarna ca ¾.


7. Grädda i mitetn av ugnen cirka 5 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti, du får hålla koll på dom ordentligt! (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)


FROSTING:

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.


2. Vispa i Philadelphiaosten.


3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.


4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.


Grundrecept till Cupcakes


©COPYRIGHT FANNY, FANNYSKAKBURK.BLOGG.SE

* 100 g smör
* 2 st ekologiska ägg
* 1.5 dl strösocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 dl ekologisk mjölk 3%
* 1 st citron, skalet och saften
* 4 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 1 nypa salt

1. Grundrecept:


2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.


3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.


4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.


5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.


6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.


7. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)


8. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!