Så små, så små, så fina ändå


* 4 st ekologiska äggvitor
* 0.5 dl strösocker
* 150 g skållad och malen sötmandel
* 4 dl florsocker
* ganska många droppar röd karamellfärg
Fylling:
* 100 g mjukt smör
* 1.5 dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 1 st ekologisk äggula
* 2 msk nutella
* 1 msk kakao

 


1. Sätt ugnen på 150 grader.


2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.


3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.


4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker. Droppa i karamellfärgen.


5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.


6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.


7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.


8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.


Chokladkräm:

9. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.


10. Vispa ner äggulan.


11. Vispa i nutellan och kakaon.


12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.


13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

 

Klart, Lycka till! 



 

 


Kommentarer
Julia, din fnorv! <3

hej fannö! <333333333

2011-02-03 @ 13:02:47
URL: http://jahlberg.blogg.se/
Enna

Vad gott det ser ut:)

2011-02-03 @ 16:12:50
URL: http://ennizen.blogg.se/
isabell - Bloggen om Justin Drew Bieber

När tar tävlingen slut ?

2011-02-03 @ 18:45:56
URL: http://thisisaboutjb.blogg.se/
Lisamarie

sv: haha nja inte direkt ;)

tror du man kan göra de där utan mandel eller ta något annat istället? allergisk :/

2011-02-03 @ 20:51:25
URL: http://lillalisaaa.blogg.se/
Emmie

Tyvärr blev du inte en av finalisterna i veckans blogg. Du får gärna gå in och rösta på någon av finalisterna. En ny chans att anmäla sig till veckans blogg kommer på måndag :)

2011-02-04 @ 13:46:01
URL: http://emmiev.blogg.se/
XOXO AX3LiNA

fin blogg, vad har du gjort idag?:)

2011-02-04 @ 14:54:46
URL: http://aaxelina.blogg.se/
XOXO AX3LiNA

sv: härligt, ne inte mycket. blir nog film hela dagen:)

2011-02-05 @ 14:59:54
URL: http://aaxelina.blogg.se/
tjohej vad det går mellan pattar & lår!

mums,nu lär jag också baka :)

2011-02-05 @ 15:40:09
URL: http://joonnaak.blogg.se/
Lovisa

Vad fina! Jag prövade och bakade sånna men dom sprack :( Hur fick du dom så släta och perfekta? :D <3

2011-02-13 @ 17:24:23
URL: http://wbergs.blogg.se/
Lovisa

Svar: okej, men dom var väldigt fina ändå! :)

2011-02-14 @ 08:44:18
URL: http://wbergs.blogg.se/
ellen

Vilka fina!

2011-04-06 @ 12:56:24
URL: http://ellencsordas.blogg.se/
Cissi

De ser ju läckra ut dina macarons! Mastrad, ett franskt företag har ett siliconbakpapper med urgröpningar i så att inte macaron-smeten glider ut. Kan ju vara ett tips om det är svårt att få dem att hålla formen.

Trevlig blogg!

2011-07-08 @ 17:26:41
URL: http://snartdar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback