Vit chokladmoussetårta

En otroligt god och fräsch moussetårta med en mandelmassamotten.
Passar alla åldrar och speciellt choklad-älskare!
Botten:
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Mousse:
3 dl Arla Ko vispgrädde*
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör, t ex cointreau


Dekorera med:
100 g choklad
eller
6 passionsfrukter
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao.
3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
4. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen.
5. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
6. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
7. Rör ner likören och sist grädden.
8. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim.
9. Smält chokladen i ett vattenbad. Häll i chokladen i en sprits och spritsa ut chokladen på ett bakplåtspapper i olika mönster och former, tänk på att inte göra för tunnt för du går dom lätt sönder när du tar loss dom från pappret, ställ in i frysen tills chokalden har stelnat.
10. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.
11. Dekorera tårtan med chokladen, eller med passionsfrukterna.
Lycka till! Kraaamar Bak-Fanny!




Kommentarer
i

Hallå där bruden!

Vilken söt blogg du har då :D

Vad ska du göra en söndag?

Är allt bra?

Ha en super fin Söndag!

Massor kramar från

PYJJAMASHALLON.SE , FOTO. MODE. VARDAG. OUTFITS!

VÄLKOMMEN IN ! :D

2010-08-22 @ 10:09:39
URL: http://pyjjamashallon.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback