Nu stängs kakburken för ett tag, kommer snart tillbaka!

Gif Created on Make A Gif
Kyssar till er alla 


Design utlottning! - AVSLUTAD!

{1 - 2 -3 - 4}



Pasta Carbonara

En av mina absolut favorit maträtter, enkelt att göra och kan inte bli annat än gott!

  • 150 gram bacon
  • 300 gram spaghetti
  • 1 st klyfta vitlök
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 st gul lök
  • 100 gram riven parmesanost
  1. Koka spaghetti med 2 tsk olivolja.
  2. Strimla baconen i småbitar och hacka gul lök och vitlöken.
  3. Fräs baconen och löken på medelhög värme tills det blir krispigt och genomstekt.
  4. Vispa under tiden ihop grädde, riven ost och ägg med en vanlig visp. Smaksätt med salt.
  5. Häll av pastavattnet. Blanda med bacon, lök och äggblandningen.
  6. Servera med svartpeppar och persilja.

Bon Apétit! 
Tänkte säga att jag oxå kommer lotta ut en designeANMÄL ER HÄR!

Homemade Pizza



Hemmagjord pizza är så hilma enkelt, baka en pizzadeg, smeta på tomatsås och släng på det du tycket om, toppa med massooor av riven ost. In i ugnen och njuuut !  Kan det bli lättare?



* 25 g jäst

* 2,5 dl vatten

* 2 msk olja

* 0,5 tsk salt

* ca 7-8 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna köksmaskin eller elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant. Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 2 st plåtar ca 25x35 cm om man vill ha tunn pizza.

Smeta på tomatsåsen (finns att köpa på Konsum eller ICA), släng på den fyllning du tycker är god, toppa med rätt mycket riven pizzaost och grädda i 225-250°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.


Bon Apétit!

 

Är med och tävlar om en  Ankarsrum Assistent Original AKM6120 hos Kalasgott! Anmäl dig du med!


 

 


VINNARE; Bloggsvarsinbjudan!

Du som vann, kontakta gärna mig så jag vet till vilken mail-adress jag ska skicka till och så!
Slumpade på random.org, blir rättvisast då ! ;)
Kram Fanny

Så små, så små, så fina ändå


* 4 st ekologiska äggvitor
* 0.5 dl strösocker
* 150 g skållad och malen sötmandel
* 4 dl florsocker
* ganska många droppar röd karamellfärg
Fylling:
* 100 g mjukt smör
* 1.5 dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 1 st ekologisk äggula
* 2 msk nutella
* 1 msk kakao

 


1. Sätt ugnen på 150 grader.


2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.


3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.


4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker. Droppa i karamellfärgen.


5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.


6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.


7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.


8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.


Chokladkräm:

9. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.


10. Vispa ner äggulan.


11. Vispa i nutellan och kakaon.


12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.


13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

 

Klart, Lycka till! 



 

 


TÄVLING; Bloggsvarsinbjudan!

OCH GLÖM INTE ATT LÄMNA MAIL-ADRESS, ANNARS KAN JAG INTE KONTAKTA VINNARE! :)
Lottar ut en vinnare nästa onsdag (9/2 2011)
Lycka till!