Semlor alá Fanny´s!

Efter som det snart är Semmeldagen så tänkte jag lägga ut ett recept på semlor. Jag har precis gjort färdigt mina egna och dom blev, om jag  får säga det själv, jätte fina! Så varsågoda!

12-13 st
Du behöver:

* 50g Jäst
* 100g Smör
* 3 dl Mjölk
* ½ tsk Salt
* 1 dl Socker
* 1 ägg
* Knappt en liter Vetemjöl
* ½ tsk Hjorthornssalt

Pensling:
* 1 Ägg

Fyllning:

* 150 g Mandelmassa
* Lite av den ovispade grädden.

Garnering:

* 2 dl Vispgrädde
* Florsocker

Gör såhär:

1. Sätt på ugnen på 250 grader.
2. Smält smöret och häll i mjölken. Ljumma till 27 grader ("fingervarmt").
3. Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt degspat (mjöken o smöret). Rör om tills jästen har smält.
4. Tillsätt salt, socker och ägget, rör om. Blanda sen i hjorthornssaltet.
5. Blanda i lite av mjölet i taget och arbeta den smidigt och blankt.
6. Låt degen jäsa i 30 min med en handuk över buken.
7. Ta upp degen på ett mjölat arbetsbord och arbeta den ytterligare.
8. Rulla degen till runda bollar, lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Låt dom jäsa i ytterligare 30 min.
9. Pänsla bullarna med ägg och sätt in mitt i ugnen i 8 min. Låt svalna.
10. Skär av lock och gröp ur ett hål i bullen.
Fyllning:
Lägg i mandelmassan i en skål och häll i lite av den ovispade grädden. Rör mjukt och smidigt om.
11.ng:
Klicka i mandelmassan i hålet i semlorna. Prittsa ut vispad grädde och lägg på locket. Sikta över florsocker på semlorna.

Resultatet!



KLART! Lycka till!♥





Och Vinnaren är kladdkakan!

Här kommer det efterlängtade receptet!

Du behöver:
* 100 g Smör
* 2 Ägg
* 2 dl Socker
* 1 dl Vetemjöl
* 3/4 dl Kakao
* 1 tsk Vaniljsocker

Gör såhär:

1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Smörj och bröa en form, helst med löstagbar botten.
4. Vispa äggen och sockret så det blir pösigt.
5. Häll i smöret och vispa.
6. Mät i en liten skål upp vetemjöl, vaniljsocker och kakao och rör om med en gaffel. Rör sedan ner i smeten.
7. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 min, kolla sedan med en kniv om den är klar. Det ska vara lite kladdigt på kinven, men inte för mycket.





Nu är den klar att serveras! Pudra den med lite florsocker så blir den extra socker söt! Servera med grädde och lite bär, eller ät den bara som den är! :P
Själv tycker jag att den är godast dagen efter när den har stått i kylen under natten. :D

Lycka till! ♥

Kramiiizar Fanny! :D

 


Min topp fem lista!

1. Kladdkaka (!)

2. Muffins av alla slag!


3. Chokladbollar



4. Chokladbisvier


5. Semlor

Och efter som Kladdkakan vann så kommer ni att få receptet på det nu! Och om det är nåt av detta som ni vill ha recept på så är det bara att säga till!


Hur ser din lista ut?♥
Komentera!


Shoppiz!

Hej, nu har jag snart en hel ny kokbooook!!
Ska precis beställa från nätet, en bok full med BARA cupcakes!!
Ni ska få ett recept på Kladdkaka i morn (det är den godaste jag någonsin ätit!) så läs i morn så får ni receptet!
Nu blev det välldigt mycket utroppstecken, men jag är bara såå himmla glá!

*Här är The Book!*


                                                              Den är så himmla fiiin! ♥
                                                       Kostar bara 109 kr på CDON.COM

Sommrig jordgubbstårta

Hej hej, nu ska jag visa er hur man gör världens godaste tårta.  

Du behöver:

* 110 g smör
* 2 1/4 dl socker
* 1 msk sirap
* 2 ägg
* 1 ½ dl vetemjöl
* ½ tsk salt
* 1 ½
* 1 dl kakao
* 2 dubbeldaim (ca 55 g)
* Smör och ströbröd till formen

Fyllning:

* 5 gelatinblad
* ½ + 1 liter jordgubbar
* 3 äggulor
* 2 dl florsocker
* 6 dl vispgrädde

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
2. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
Hacka daimen grovt, tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten bre ut smeten i en bröad form.
3. Grädda i ugnen i 20 min. Låt svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
5. Mixa ½ liter jordgubbar i en mixer/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden till en lös konsistens.
7. Värm ½ dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Häll ner gelatinblandningen i resten av jordgubbspurén.
8. Blanda försiktigt ner äggblandningen i jordgubbspurén och sedan grädden till en slät smet.
Häll smeten över chokladbotten.
9.  Ställ minst 4 timmar i frys eller kyl. Tina i 4 timmar innnan du serverar.
10. Toppa tårtan med 1 liter jordgubbar!








Den här tårtan gjorde jag när jag fyllde 12, det blev en riktig höjdare! 

LYCKA TILL! <3
KRAMAR Fanny

Komentera gärna mina recept som du gjort! :D










Raggmunk

Raggmunk med fläsk


Igår lagade jag ju raggmunk, men jag hann inte lägga upp det då. Så det kommer nu!

Ingredientser:

* 800g potatis (ca 12 st)
* 4 dl Mjölk
* 2 dl Mjöl
* 1 tsk Salt
* 1 Ägg

Gör såhär:

  1. Skala alla potatisar, lägg i en skål med vatten för att dom inte ska bli bruna.
  2. Vispa ihop mjöl, salt och halva mjölken tiull en jämn smet.
  3. Vispa ner resten av mjölken och ha i ägget.
  4. Grov riv potatisarna och lägg ner i smeten.
  5. Ha i lite smör i en panna och klicka i ca en halv dl smet  för varje raggmunk.
  6. Stek tills den är lite gyllenbrun. Men kom ihåg att inte vända för fort, för potatisen måste också hinna bli färdig.
  7. Servera med Bacon och Lingonsylt.

   Hoppas det smakar! Kraaamar Fanny ♥

 


Super Havrekakor

Här kommer ett super lätt recept på HAVREKAKOR! Super goda oxå! Alltså super kakor!

Ingredientser:
Ca 45 st

* 3 ½ dl Havregryn
* 1 ½ dl Socker
* 150 g Smör

  Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda havregryn och socker i en bunke.
  3. Smält smöret och häll det i havreblandningen.
  4. Rör om.
  5. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i ugnen i ca 10 min.

        KLART!!


Jag som chokladälskare hade lite hackad choklad i mina! :P


Chai.latte

Hejsanhoppsan! Nu sitter jag och dricker Chai-latte och äter pankaka.

Chai-latte:

Sätt på te vatten och skumma mjölk, lägg i en chai te påse i vattnet och häll på mjölken.
KLART! Kraaaaamar!
/F

Mmmm!


Hot Chocolate!

Hej igen! Nu har vi precis kommit in från en kall skidåkning och då är det extra gott med VARM CHOKLAD!!
Med en lyxig topping blir det ännu sockersötare!

Värm bara lite mjölk i en kastrull, häll upp i en kopp och läg sedan i en chokladbit! Suuper gott, toppa sen med visad grädde och lite chokladpluppar! Yammie!

Du kan oxå ha i en matsked kakao och en matsked socker, istället för en chokladbit. Men då måste det i samtidigt som mjölken värms.

Kraaaaam Fanny!♥




Ica Ulf


Så himlans roligt! :)

Här kommer receptet...

Ingredientser:

Marängen:

* 6 äggvitor
* 4 dl socker

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Vispa allt i en bunke tills du kan hålla det över huvudet.
  3. Smeta ut det på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Ställ in i ugnen i 55 min.
  5. Ta ut och låt svalna.

Topping:

* 150 g mjölkchoklad
* Vispgrädde
* Lite turkisk yoghurt.
* Bär eller lite riven choklad.

  1. Smällt chokladen i ett vattenbad, och pänsla ut den på marängen.
  2. Vänta tills chokladen har stelnat.
  3. Vispa sedan vispgrädden, klicka i ungefär en matsked yurkisk yoghurt.
  4. Klicka ut vispgrädden på tårtan.
  5. Lägg på bär eller annan dekoration.

Där har ni det recepten, hoppas det blir sucsé på kalaset! 


Här Kommer Tårtan!


Här är tårtan!


Den gick åt....

Happy Birthday!

Idag ska vi fira min syster som har fyllt år, jag fick då ansvaret att baka tårtan!♥ Jag fick ju lite hjälp från syrran förstås, menmen. Hon beställde iallafall en pavlova (maräng) tårta, penslad med choklad. Håller precis på och gör den nu så resultatet och receptet får ni lite senare!  Kram kram fanny♥

CUTE CUPCAKES

Det här är superduper goda Americans Cupcakes, och med glasyr blir dom ännu godare! Jag och min syrra gjorde dom på bilden för ett tag sedan.

Här kommer recptet!

Ingredientser:
ca 12 st

* 125 gram smör
* 1 ½ dl socker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 ägg
* 2 dl
* 1 tsk bakpulver
* 3 msk mjölk

Glasyr:

* 3 dl florsocker
* 2 msk vatten
* Några droppar karamellfärg

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda smör, socker och vaniljsocker i en
bunke och vispa till en jämn smet. Lägg i äggen och vispa.

3. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål, blanda. Häll
sedan i mjölblandnigen i smeten och blanda, inte vispa(!). Häll sist i mjölken.

4. Klicka upp ungefär häften av muffinsformarna med smet.

5. Ställ in muffinsarna i ugnes i 15-20 min. Låt dom svalna.

6. Skär försiktigt av topparna så dom blir släta.

7. Blanda nu florsockret och vattnet till en jämn smet och droppa i karamellfärg.
Droppa glasyr på kakorna och bre ut, strö snabbt på strössel eller någon annan
dekorations grej på glasyren, glasyren stelnar fort !

Sedan är det klart! Dax att servera...!







Hoppas det smakar, Fanny<3


The Cooking Queen

Min finfina nya kokbok som jag fick i julklapp. Så nu blir det ännu mer baka!  Kramar Fanny<3