
KLADDKAKA
Här kommer det efterlängtade receptet!
Du behöver:
* 100 g Smör
* 2 Ägg
* 2 dl Socker
* 1 dl Vetemjöl
* 3/4 dl Kakao
* 1 tsk Vaniljsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Smörj och bröa en form, helst med löstagbar botten.
4. Vispa äggen och sockret så det blir pösigt.
5. Häll i smöret och vispa.
6. Mät i en liten skål upp vetemjöl, vaniljsocker och kakao och rör om med en gaffel. Rör sedan ner i smeten.
7. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 min, kolla sedan med en kniv om den är klar. Det ska vara lite kladdigt på kinven, men inte för mycket.
Nu är den klar att serveras! Pudra den med lite florsocker så blir den extra socker söt! Servera med grädde och lite bär, eller ät den bara som den är! :P
Själv tycker jag att den är godast dagen efter när den har stått i kylen under natten. :D
Lycka till! ♥
Kramar Fanny!<33
IN ENGLISH

4. Bake on the lower rack of the preheated oven for about 20 minutes, or until the center has slightly set. Allow cake to cool for 1 hour in the pie plate. Serve warm, or refrigerate overnight and serve cold.
MIDSOMMARTÅRTAN
tårta med vitchokladgrädde och jordgubba

Here she comes, and here she goes....

©Copyright Fanny, fannyskakburk.blogg.se
Sockerkaka
En klassisk, enkel och snabb sockerkaka som passar alla åldrar!
DU BEHÖVER
GÖR SÅHÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
3. Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand.
4. Smält smör eller margarin tillsätt mjölken.
5. Häll smör och mjölkblandningen i äggblandningen. Rör om. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda väl till en jämn sockerkakssmet.
6. Häll sockekakssmeten i sockerkaksformen.
7. Grädda sockerkakan i cirka 30 minuter. Sockerkaksformar med hål i mitten bakar snabbare än tex en rund springform med löstagbar kant som kan behöva upp till 40 minuters baktid.
8. Provstick - kakan ska ej vara kladdig i mitten (om du inte gillar det förstås).
9. Låt svalna något och stjälp sedan upp sockerkakan så blir den frasig i kanterna.
GLAD MIDSOMMAR! KRAMAR Fanny
Sommarsommarsommar




©Copyright Fanny, fannyskakburk.blogg.se
Kokostoppar

* 2 st ekologiska ägg
* 1 dl socker
* 5.5 dl kokosflingor
* 1 st lime, rivet skal
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
3. Låt smeten vila i 10 minuter.
4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
6. Låt kokostopparna stelna i kylen.
Sommrig Jordgubbstårta
Du behöver:
* 110 g smör
* 2 1/4 dl socker
* 1 msk sirap
* 2 ägg
* 1 ½ dl vetemjöl
* ½ tsk salt
* 1 ½
* 1 dl kakao
* 2 dubbeldaim (ca 55 g)
* Smör och ströbröd till formen
Fyllning:
* 5 gelatinblad
* ½ + 1 liter jordgubbar
* 3 äggulor
* 2 dl florsocker
* 6 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
2. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
Hacka daimen grovt, tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten bre ut smeten i en bröad form.
3. Grädda i ugnen i 20 min. Låt svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
5. Mixa ½ liter jordgubbar i en mixer/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden till en lös konsistens.
7. Värm ½ dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Häll ner gelatinblandningen i resten av jordgubbspurén.
8. Blanda försiktigt ner äggblandningen i jordgubbspurén och sedan grädden till en slät smet.
Häll smeten över chokladbotten.
9. Ställ minst 4 timmar i frys eller kyl. Tina i 4 timmar innnan du serverar.
10. Toppa tårtan med 1 liter jordgubbar!



©Copyright Fanny, fannyskakburk.blogg.se
Den här tårtan gjorde jag när jag fyllde 12, det blev en höjdare!
LYCKA TILL! <3 KRAMAR Fanny
Komentera gärna mina recept som du gjort! :D
Hallonglasspaj
Här kommer en god och sommrig paj som passar alla åldrar. Ingredienser Pajskalet 15 smulade digestivekex ![]() 125 g smält smör eller margarin 1/2 dl Dansukker Vit Sirap Fyllningen 1/2 l hallon 1 dl outspädd hallonsaft 1 dl Dansukker Florsocker 3 äggulor 1 burk kesella 2 dl vispgrädde Garnering 1/2 l hallon citronmeliss |
1. Blanda kexsmulorna, sirapen och det smälta matfettet. Tryck ut degen i en pajform. 2. Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt. 3. Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten. 4. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar. 5. Ta ut hallonpajen ca 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad. |
Filmtajm!
