Sommrig Jordgubbstårta
Nu ska jag visa er hur man gör världens godaste tårta. Kladdkakebotten Med Ett Jordjobbsmousse På Toppen, det är väll toppen? ;P
Du behöver:
* 110 g smör
* 2 1/4 dl socker
* 1 msk sirap
* 2 ägg
* 1 ½ dl vetemjöl
* ½ tsk salt
* 1 ½
* 1 dl kakao
* 2 dubbeldaim (ca 55 g)
* Smör och ströbröd till formen
Fyllning:
* 5 gelatinblad
* ½ + 1 liter jordgubbar
* 3 äggulor
* 2 dl florsocker
* 6 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
2. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
Hacka daimen grovt, tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten bre ut smeten i en bröad form.
3. Grädda i ugnen i 20 min. Låt svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
5. Mixa ½ liter jordgubbar i en mixer/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden till en lös konsistens.
7. Värm ½ dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Häll ner gelatinblandningen i resten av jordgubbspurén.
8. Blanda försiktigt ner äggblandningen i jordgubbspurén och sedan grädden till en slät smet.
Häll smeten över chokladbotten.
9. Ställ minst 4 timmar i frys eller kyl. Tina i 4 timmar innnan du serverar.
10. Toppa tårtan med 1 liter jordgubbar!
Den här tårtan gjorde jag när jag fyllde 12, det blev en höjdare!
LYCKA TILL! <3 KRAMAR Fanny
Komentera gärna mina recept som du gjort! :D
Du behöver:
* 110 g smör
* 2 1/4 dl socker
* 1 msk sirap
* 2 ägg
* 1 ½ dl vetemjöl
* ½ tsk salt
* 1 ½
* 1 dl kakao
* 2 dubbeldaim (ca 55 g)
* Smör och ströbröd till formen
Fyllning:
* 5 gelatinblad
* ½ + 1 liter jordgubbar
* 3 äggulor
* 2 dl florsocker
* 6 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
2. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
Hacka daimen grovt, tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten bre ut smeten i en bröad form.
3. Grädda i ugnen i 20 min. Låt svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
5. Mixa ½ liter jordgubbar i en mixer/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden till en lös konsistens.
7. Värm ½ dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Häll ner gelatinblandningen i resten av jordgubbspurén.
8. Blanda försiktigt ner äggblandningen i jordgubbspurén och sedan grädden till en slät smet.
Häll smeten över chokladbotten.
9. Ställ minst 4 timmar i frys eller kyl. Tina i 4 timmar innnan du serverar.
10. Toppa tårtan med 1 liter jordgubbar!
©Copyright Fanny, fannyskakburk.blogg.se
Den här tårtan gjorde jag när jag fyllde 12, det blev en höjdare!
LYCKA TILL! <3 KRAMAR Fanny
Komentera gärna mina recept som du gjort! :D
Kommentarer
Jennifer [foto&vardag]
fin blogg :)
Filippa
Hur gammal är du? :)
Filippa
sv: Okej, jag fyller 14 i sommar. När fyller du år? :)
Filippa
sv: Okej :) <3
S A M A N T H A
Åh så fint ! skulle du inte kunna lägga upp ett recept på någon god cheesecake? :D KRAMAR
S A N D R A T J U L I N S
muumsigt! :D
Kolla in dagens fråga (: http://sandratjulins.blogg.se/2010/june/nu-har-de-flesta-fatt-sommarlov.html#comment
fashionfairy
söt blogg
atlantageorgia
Aw that is so sweet of you!
Could you do this one??
and also the other one that I commented on??
Thank you!!!!!!
love xoxox AtlantaGeorgiaaaaaaaa
Malin.
Såg helt otroligt gott ut!
Trackback