
Gissa motivet!

©Copyright Fanny, fannyskakburk.blogg.se
Kladdelikladd
Cute cupcakes
Det här är superduper goda Americans Cupcakes, och med glasyr blir dom ännu godare! Jag och Nico gjorde dom på bilden igår.
©Copyright Fanny, fannyskakburk.blogg.se
Här kommer receptet!
DU BEHÖVER
ca 12 st
* 125 gram smör
* 1 ½ dl socker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 ägg
* 2 dl
* 1 tsk bakpulver
* 3 msk mjölk
Glasyr:
* 3 dl florsocker
* 2 msk vatten
* Några droppar karamellfärg, du kan göra utan färg oxå, då blir glasyren vit.
GÖR SÅHÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda smör, socker och vaniljsocker i en
bunke och vispa till en jämn smet. Lägg i äggen och vispa.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål, blanda. Häll
sedan i mjölblandnigen i smeten och blanda, inte vispa(!). Häll sist i mjölken.
4. Klicka upp ungefär häften av muffinsformarna med smet.
5. Ställ in muffinsarna i ugnes i 15-20 min. Låt dom svalna.
6. Skär försiktigt av topparna så dom blir släta.
7. Blanda nu florsockret och vattnet till en jämn smet och droppa i karamellfärg.
Droppa glasyr på kakorna och bre ut, strö snabbt på strössel eller någon annan
dekorations grej på glasyren, glasyren stelnar fort !
Sedan är det klart! Dax att servera...!
LYCKA TILL! <3 KRAMAR Fanny<3
MÅNADENS BAKVERK!

Fannys Pavlovatårta

DU BEHÖVER
* 6 äggvitor
* 4 dl socker
* 200g mjölkchoklad (om du vill)
GÖR SÅHÄR
1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Vispa sockret och äggvitorna tills du kan hålla smeten över huvudet.
3. Smeta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 55 minuter.
Ta ut och låt svalna.
4. Smält mjölkchokladen i ett vattenbad, pänsla ut på marängen. Låt stelna.
5. Toppa med grädde blandat med en klick turkisk yoghurt, jordgubbar och mynta.
LYCKA TLL! <3 KRAMAR Fanny
BRAND NEW CAMERA!





Sommartårta

Muffinsmaränger




Kommer flera bilder sen... bilderna är fotade med Älskade Nicolinas nya kamera!
DU BEHÖVER
* 5 äggvitor
* 4½ dl socker
* saft från en halv citron
GÖR SÅHÄR
1. Sätt ugnen på 120 grader.
2. Vispa sockret och äggvitorna i en torr och ren bunke, inte en plastbunke.
3. När smeten är så hård att du kan hålla skålen över huvudet så är den klar. Pressa nu i en halv citron.
4. Placera ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt, en vanlig plåt går också bra.
5. Andvänd två skedar för att klicka ut smet i formarna, fyll dom så stora du vill att dom ska vara.
6. Grädda mitt i ugnen i ca en timme för sega maränger och ca 50 min för mummsmumms maränger.
7. Låt marängerna svalna och sen är det serverings dax!
LYCKA TILL!<3 KRAMAR Fanny
Chokladpannacotta

2 msk socker
100 g mjölkchoklad
0.75 st gelatinblad
1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.
Lite bilder :)



Söta smycken från Cocoo
Gulliga cupcakes halsband 195:- /st
En lite större cupcake på halsbandet 195:- /st
Är dom inte ur goa? Jag vet inte om jag skulle gå om kring med dom men dom är iallafall såå söta! Också 195:- /par :D
VET NI VAD...??
Att igår hade bloggen 871 besökare! :O Kan inte fatta hur?! I förrgår hade jag ju 40 lixom!
Nu kom jag på en grej!
Kan inte ni komentera och berätta hur ni hittade hit första gången??
Då blir det som en liten undersökning...XD
♥KRAMAR♥
Schackrutor
En spröd kaka med två smaker som man lätt gör själv. Förvara i en lufttät burk så håller de minst en vecka.
DU BEHÖVER
* 5 dl vetemjöl
* 1 dl strösocker
* 200 g smör
* 2 msk kakao
GÖR SÅHÄR
- Lägg mjölet i en hög.
- Gör en fördjupning i mjölet. Dela smöret i mindre bitar och lägg i det tillsammans med strösockret.
- Arbeta snabbt ihop allt till en deg med hjälp av fingrarna.
- Dela degen i 2 delar. Arbeta in kakao i den ena degdelen.
- Låt de båda degarna vila i kylskåp i 1 timme.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela båda degarna i 2 delar och rulla ut alla 4 delar till 25-30 cm längd.
- Lägg ihop dem till en längd. Skär längden i ca 40 delar och lägg dem på bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
LYCKA TILL! <3 KRAMAR Fanny
Josefin
Kladdkakemuffins
Kladdkaka fast som muffins. Alltså kladdiga choklad muffins. Du kan göra kladdkaka av samma recept fast grädda då i 15-20 min istället.
DU BEHÖVER
* 100g smör
* 2 ägg
* 2 dl socker
* 1 dl vetemjöl
* 3/4 kakao
* 1 tsk vaniljsocker
* 100 g vitchoklad
GÖR SÅHÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa äggen och sockret så det blir pösigt.
4. Häll i smöret och vispa.
5. Mät i en liten skål upp vetemjöl, vaniljsocker och kakao och rör om med en sked. Rör sedan ner i smeten.
6. Fyll formarna och sätt in i ugnen i 10-11 min. Stick en kniv i muffinsarna och kolla, kniven ska vara lite kladdig.
Ta ut och låt svalna.
Toppa med en liten klick vispgrädde och bär. Klart!
Lycka till! ♥ Kramar Fanny
