Massa fina julsaker hittade jag på Lagerhaus hemsida! Var tvungen att välja bort hälften för annars hade det blivit så fulls så man inte såg något! Hahha, ni hittar dom här--->
Så här såg förra årets pepparkakshus ut....hah,bilden är ju väldigt dålig, och det var första gången jag gjorde ett helt eget pepparkakshus, men i år ska jag verkligen ta i!
Hahha, jaa, men jag behöver lite hjälp med förslag på hur Pepparkakshuset 2010 ska se ut?!
Ska det vara runt, flera våningar, trekantigt, upp-och-ner? Ja, jag vet inte, ni bestämmer!
Otroligt god och saftig kaka med superchokladig frosting, absolut bästa alternativet för julfikat!
4 ägg 3 dl strösocker 150 g smör eller margarin 3 1/2 dl vetemjöl 2 1/2 tsk bakpulver 1 1/2 msk kanel 1 1/4 dl vatten
Chokladglasyr:
3 dl vispgrädde 200 g 70% choklad 1 tsk smör
Smörj och bröa en avlång bakform, ca 2 l. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
Tillsätt bakpulver, kanel och vetemjöl och rör till en klimpfri smet.
Lägg matfettet i en kastrull, tillsätt vatten och låt allt sjuda men inte koka.
Häll vätskan i smeten, rör om och häll sedan allt i formen. Grädda i 175 °C, ca 45 min.
Tag ut kakan och låt den stå och svalna i formen ca 5 min. Låt kakan svalna och börja sedan göra glasyren.
Glasyren: Koka upp grädden och ta av från värmen. Hacka chokladen och rör ner i grädden, tillsätt smöret och rör om tills allt har smält ihop till en härlig glasyr.
Bred över glasyren på kakan och låt stelna. Enjoy!♥
Life has many roads, why not just try them all ...?
Här har ni en bild som jag ritat (tror det ska föreställa mig?) gjorde det faktiskt i somras men hade helt glömt bort den, men för att vara mig, så måste jag faktiskt säga att jag blev riktigt nöjd -.^
Idag har varit värsta bakdagen, i morse gjorde jag scones till frukost åt pappa (det är ju farsdag, det har väll ingen glömt?) sen kom jag på att det var i morn som vi skulle baka till skolan så då gjorde jag en kanelkaka med chokladfrosting (recept och bild kommer nog i morn). Sen gjorde jag och min kompis Vendela kokostopparna här nere till pappa (men uuundra vem som åt mest...? ^^).
2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål.
3. Tillsätt kokosflingor, limeskal och smör och rör ihop till en smet. Låt stå i 10 min.
4. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 15 stora eller 30 små toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min för stora toppar och ca 10 min för små toppar. Tips! Du kan oxå doppa toppen i lite smält choklad, eller hacka och ha direkt ner i smeten!