Ni missar väl inte....?

Ni får inte glömma bort att köpa/göra kanelbullar i morn!
Kanelbullens dag firar vi varje år den 4 oktober, ända sedan 1999. Dagen instiftades av Hembakningsrådet, för att dom ville fira deras fyrtioårsjubileum. Syftet var att hylla dera hembakartradition genom att lyfta fram ett traditionellt och älskat bakverk.
Här kommer receptet!

300 g margarin
1 liter mjölk
100 g jäst (2 paket)
2 dl strösocker/vit sirap
2 tsk salt
4 tsk stött kardemumma
1,7 kg vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 msk kanel
50 g mjukt smör
1 ägg
pärlsocker

1. Smält margarinet i en kastrull. Slå i mjölken och värm till fingervärme, 37°. Smula jästen i degbunken, lös upp med lite av degvätskan. Slå i resterande vätska, socker, salt och kardemumma. Rör om. Mät mjölet luftigt i litermått, tillsätt det lite i taget och rör degen slät och blank. Täck och jäs till dubbel storlek, ca 1 timme. Ställ upp 60 pappersformar fördelade på 2 plåtar.

 

2. Sätt ugnen på 250°. Slå upp på mjölat bakbord, knåda väl och dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en avlång platta. Bre på smör, strösocker och kanel. Rulla plattan, dela i 3 cm breda bitar. Det ska bli 15 bitar per rulle. Ställ i pappersformarna. Jäs 30 minuter under bakduk.

 

3. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla och garnera. Grädda bullarna 5-10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på galler under duk.

 

Ät och njut!


Kommentarer
Fia

sjukt fin blogg ! allt bra ?? :-)

2010-10-04 @ 19:34:44
URL: http://dancewiithme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback