Nyttig chokladkaka utan mjöl

Saftig chokladkaka för oss chokladälskare, lägre GI och utan mjöl. Så ät med gott samvete!

GI-chokladkaka utan mjöl



DU BEHÖVER

* 100 gram mörk choklad, men inte med högre kakaohalt än 70%
* 125 gram smör
* 0,5 dl  färdigt kaffe
* 0,5 dl  flytande honung, ev. lite mer
* 2 st ägg
* 1 krm salt
* smör, till formen
* 2 dl valnötter, krossade till formen

GÖR SÅHÄR
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt chokladen i små bitar. Smält den tillsammans med smöret i vattenbad. Blanda i kaffet och honungen.

2. Vispa äggen fluffiga med saltet i någon minut.

3. Vänd försiktigt ner (vispa inte) chokladblandningen i äggen.
Smöra en form, gärna en mindre springform, och bröa med valnötskrosset.

4. Häll smeten i formen och ställ in på ett galler i nedre delen av ugnen. Baka i 30-35 minuter.

5. Ta ut formen ur ugnen och täck med kökshandduk någon minut.

6. Servera med grädde och nötter, eller bär.

Kakan behåller sin saftighet och är lika god dagen efter!


LYCKA TILL!<3
KRAMAR Fanny



Kommentarer
emma

söt blogg du har :)

2010-04-23 @ 20:26:06
URL: http://emmagnusson.blogg.se/
emma

söt blogg du har :)

2010-04-23 @ 20:26:06
URL: http://emmagnusson.blogg.se/
Sanam

Vad söt blogg du har!

2010-04-23 @ 20:50:14
URL: http://sanams.blogg.se/
Saga

Den verkar skitgod! Måte testas =]

2010-08-21 @ 12:50:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback