Värmdöbullar

                                                   Mandelmassa, vanilj, bulle=himmelskt!
                      


* ½ pkt jäst
* 150 g smör eller margarin
* 2½ dl mjölk
* ½ dl strösocker
* ½ tsk salt
* 1 tsk stötta kardemummakärnor
* 3 äggulor
* 8-9 dl vetemjöl

Fyllning:
* 150 g mandelmassa
* 50 g rumstempererat smör eller margarin
* 2 tsk vaniljsocker

Pensling:
* 1 uppvispat ägg



1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm allt till fingervärme, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig.

2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, stött kardemumma, äggulor och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.

3. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timma på en rumsvarm och dragfri plats.

4. Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint. Rör ner mandelmasserivet smidigt med matfettet. Smaksätt med vaniljsocker.

5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig med resten av mjölet. Kavla ut degen till en stor platta, ca 30x50 cm.

6. Bred fyllningen över degplattan. Rulla ihop den från långsidan. Skär rullen i 25 bitar, ca 2 cm breda. Lägg dem med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla bullarna med ägg. Strö lite socker på varje bulle. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler



LYCKA TILL! Kraam Fanny♥





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback