
Kanelkaka med chokladglasyr
Otroligt god och saftig kaka med superchokladig frosting, absolut bästa alternativet för julfikat!


-
4 ägg
3 dl strösocker
150 g smör eller margarin
3 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 msk kanel
1 1/4 dl vatten
-
Chokladglasyr:
-
3 dl vispgrädde
200 g 70% choklad
1 tsk smör

- Smörj och bröa en avlång bakform, ca 2 l. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
- Tillsätt bakpulver, kanel och vetemjöl och rör till en klimpfri smet.
- Lägg matfettet i en kastrull, tillsätt vatten och låt allt sjuda men inte koka.
- Häll vätskan i smeten, rör om och häll sedan allt i formen. Grädda i 175 °C, ca 45 min.
- Tag ut kakan och låt den stå och svalna i formen ca 5 min. Låt kakan svalna och börja sedan göra glasyren.
- Glasyren: Koka upp grädden och ta av från värmen. Hacka chokladen och rör ner i grädden, tillsätt smöret och rör om tills allt har smält ihop till en härlig glasyr.
- Bred över glasyren på kakan och låt stelna. Enjoy!♥
Kommentarer

Jag... är... i... himlen...måste ha en bit! :)
Trackback