Kanelkaka med chokladglasyr

Otroligt god och saftig kaka med superchokladig frosting, absolut bästa alternativet för julfikat!


    4 ägg
    3 dl strösocker
    150 g smör eller margarin
    3 1/2 dl vetemjöl
    2 1/2 tsk bakpulver
    1 1/2 msk kanel
    1 1/4 dl vatten
    Chokladglasyr:
    3 dl vispgrädde
    200 g 70% choklad
    1 tsk smör

  1. Smörj och bröa en avlång bakform, ca 2 l. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
  2. Tillsätt bakpulver, kanel och vetemjöl och rör till en klimpfri smet.
  3. Lägg matfettet i en kastrull, tillsätt vatten och låt allt sjuda men inte koka.
  4. Häll vätskan i smeten, rör om och häll sedan allt i formen. Grädda i 175 °C, ca 45 min.
  5. Tag ut kakan och låt den stå och svalna i formen ca 5 min. Låt kakan svalna och börja sedan göra glasyren.
  6. Glasyren: Koka upp grädden och ta av från värmen. Hacka chokladen och rör ner i grädden, tillsätt smöret och rör om tills allt har smält ihop till en härlig glasyr.
  7. Bred över glasyren på kakan och låt stelna. Enjoy!♥

Kommentarer
David

Jag... är... i... himlen...måste ha en bit! :)

2010-11-26 @ 16:44:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback