
mammas Morotskaka
Den här morotskakan brukar min mamma göra och det är nog den godaste jag har ätit! Saftig, lätt och otroligt god frosting!

DU BEHÖVER
Kakan:
* 2½ dl olja
* 3½ dl socker
* ca 4 dl rivna morötter
* 3 ägg
* 3½ dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 1 tsk bikarbonat
* ½ tsk salt
* 1 tsk kanel
* ½- 1 dl hackade nötter
Toppingen:
* 175 g philadelphiost
* 150 g florsocker
* 175 g smäöt smör
* 1 tsk vaniljsocker
* saft och skal från ½ citron
GÖR SÅHÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ihop sockret och oljan.
3. Tillsätt dom rivna morötterna och äggen och blanda.
4. Blanda i en bunke vetemjö,l bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och dom hackade nötterna.
5. Häll i mjölmlandningen i smeten och vispa.
6. Smöra och bröa en form med löstagbar botten.
7. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen ca 30 min. Låt svalna.
8. Vispa ihop alla ingredientserna till toppingen luftigt i en bunke och bred över kakan.
Dekorera med säsongens blommor och blad eller riv lite citronskal över.
KLART! Lycka till <3 Kramar Fanny

DU BEHÖVER
Kakan:
* 2½ dl olja
* 3½ dl socker
* ca 4 dl rivna morötter
* 3 ägg
* 3½ dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 1 tsk bikarbonat
* ½ tsk salt
* 1 tsk kanel
* ½- 1 dl hackade nötter
Toppingen:
* 175 g philadelphiost
* 150 g florsocker
* 175 g smäöt smör
* 1 tsk vaniljsocker
* saft och skal från ½ citron
GÖR SÅHÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ihop sockret och oljan.
3. Tillsätt dom rivna morötterna och äggen och blanda.
4. Blanda i en bunke vetemjö,l bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och dom hackade nötterna.
5. Häll i mjölmlandningen i smeten och vispa.
6. Smöra och bröa en form med löstagbar botten.
7. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen ca 30 min. Låt svalna.
8. Vispa ihop alla ingredientserna till toppingen luftigt i en bunke och bred över kakan.
Dekorera med säsongens blommor och blad eller riv lite citronskal över.
KLART! Lycka till <3 Kramar Fanny
Kommentarer
Trackback