mammas Morotskaka

Den här morotskakan brukar min mamma göra och det är nog den godaste jag har ätit! Saftig, lätt och otroligt god frosting!


DU BEHÖVER
Kakan:
* 2½ dl olja
* 3½ dl socker
* ca 4 dl rivna morötter
* 3 ägg
* 3½ dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 1 tsk bikarbonat
* ½ tsk salt
* 1 tsk kanel
* ½- 1 dl hackade nötter

Toppingen:
* 175 g  philadelphiost
* 150 g florsocker
* 175 g smäöt smör
* 1 tsk vaniljsocker
* saft och skal från ½ citron

GÖR SÅHÄR
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
 
2. Vispa ihop sockret och oljan.

3. Tillsätt dom rivna morötterna och äggen och blanda.

4.
 Blanda i en bunke vetemjö,l bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och dom hackade nötterna.

5. Häll i mjölmlandningen i smeten och vispa.

6. Smöra och bröa en form med löstagbar botten. 

7. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen ca 30 min. Låt svalna.

8. Vispa ihop alla ingredientserna till toppingen luftigt i en bunke och bred över kakan.

Dekorera med säsongens blommor och blad eller riv lite citronskal över.

KLART! Lycka till <3  Kramar Fanny





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback