
sockerkaka
En klassisk, enkel och snabb sockerkaka som passar alla åldrar!
DU BEHÖVER
GÖR SÅHÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
3. Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand.
4. Smält smör eller margarin tillsätt mjölken.
5. Häll smör och mjölkblandningen i äggblandningen. Rör om. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda väl till en jämn sockerkakssmet.
6. Häll sockekakssmeten i sockerkaksformen.
7. Grädda sockerkakan i cirka 30 minuter. Sockerkaksformar med hål i mitten bakar snabbare än tex en rund springform med löstagbar kant som kan behöva upp till 40 minuters baktid.
8. Provstick - kakan ska ej vara kladdig i mitten (om du inte gillar det förstås).
9. Låt svalna något och stjälp sedan upp sockerkakan så blir den frasig i kanterna.
LYCKA TILL! KRAMAR Fanny