Sockerkaka

En klassisk, enkel och snabb sockerkaka som passar alla åldrar!

DU BEHÖVER

  • 2 dl socker
  • 2 stora ägg
  • 50 gram smör eller margarin
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • Smaka upp med:
  • 2 tsk vaniljsocker eller
  • rivet skal av en citron, lime eller apelsin
  • GÖR SÅHÄR

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 

    2. Smörj och bröa en sockerkaksform. 

    3. Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand.



    4.
    Smält smör eller margarin tillsätt mjölken.



    5.
    Häll smör och mjölkblandningen i äggblandningen. Rör om. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda väl till en jämn sockerkakssmet.



    6.
    Häll sockekakssmeten i sockerkaksformen.



    7.
    Grädda sockerkakan i cirka 30 minuter. Sockerkaksformar med hål i mitten bakar snabbare än tex en rund springform med löstagbar kant som kan behöva upp till 40 minuters baktid.



    8.
    Provstick - kakan ska ej vara kladdig i mitten (om du inte gillar det förstås).



    9.
    Låt svalna något och stjälp sedan upp sockerkakan så blir den frasig i kanterna.



    GLAD MIDSOMMAR!  KRAMAR Fanny





    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback