Cupcakes med choklad och citusfrosting
©COPYRIGHT FANNY, FANNYSKAKBURK.BLOGG.SE
* 3 st ekologiska ägg
* 2.5 dl strösocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 50 g smör
* 1 dl gräddfil
* 2 msk kallt kaffe
* 3.5 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 4 msk kakao av god kvalitet
* 1 st nypa salt
* 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Choklad frosting:
* 60 g mjukt smör
* 5 dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 0.5 dl kakao av god kvalitet
* 100 g phiadelphiaost
* 1 msk varmt kaffe
* Strössel eller blommor till garnering
Citron frosting:
* 100 g philadelphiaost
* 3 dl florsocker
* Skal från en citron
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Choklad frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Citron frosting:
11. Rör ihop alla ingredientsen för utop citronskalet krämigt. Riv i citronskalet och rör om.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
åå vad gott =)
FIna!
Gud du har så himla fin blogg!! Och du är så himla bra på att baka!! :D